(NOK 199,-)
ISBN 9788210044816

Pål H. Christiansen

Kongens løv

(Tiden Norsk Forlag 2000)

Kongens løv er en humoristisk og absurd roman om å vokse opp i den bedre delen av byen. Suverent og lekent hinter Pål H. Christiansen til kjente litterære barndomsbeskrivelser – fra Johan Borgen til Torbjørn Egner – og bygger opp sitt eget merkelige univers. Hovedpersonen i boken er guttungen Pingle. Vi vet ikke helt hvor gammel han er; i det ene øyeblikket bruker han bleier, i det neste strever han med en stort anlagt særoppgave om ferrolegeringsindustrien i Norge. Pingle er omgitt av mor og far og bror, men også av en rekke mennesker som har sine egne prosjekter. En av dem er postmannen, som helst ikke leverer fra seg posten.

Anmeldere om Kongens løv

“Christiansen trekker brått inn referanser som overrasker, og som fungerer godt; Kjartan Fløgstad dukker opp som industriarbeider. Jean Paul Sartre, Stein Mehren og Erik Bye har sine biroller, og det blir en mixtum absurdum ut av det.”
Anne Lise Jomisko i Dagbladet

“Tonen er naiv og ikke ukjent fra de senere års litteratur, samtidig er det høyst underholdende og usedvanlig lettlest.” “Det er lett å si at den slekter på Erlend Loes skriverier, men Christiansen har tross alt holdt på i over ti år, så det medfører ikke rettferdighet.”
Morten Abrahamsen i VG

Spre ordet: