Espen Beranek Holm og Fjodor på Storytel

Fjodor går bananas var en av årets mest kritikerroste barnebøker da den kom ut i 2006. Den og fire andre bøker om den rampete torsken Fjodor er tilgjengelige som lydbøker med sang og musikk på Storytel.

– Til tross for at Fjodor er Norges mest ufyselige torsk, har det vært en udelt glede å lære ham å kjenne. En herlig reise fra fiskedisken til Skjeggstubben og helt til Hiva Oa og tilbake. Fjodor er ikke bare sprell levende, han er virkelig full av sprell! sier Espen Beranek Holm, som har produsert, lest og sunget inn de fem lydbøkene om den rampete torsken.

Det er de fem originale Fjodorbøkene, som kom ut i Cappelen Damms Leseløveserie, som nå er tilgjengelige som lydbøker. De tre første av disse ble oversatt og utgitt i Tyskland i 2011 og 2013 som musikalbøker med musikk og sanger av Felix Janosa. Janosa er kjent fra megasuksessen Ritter Rost og i lydbøkene er et knippe av sangene med i norsk oversettelse.

–  Espen har gjort en super jobb både med lesing og med låtene. Der det er noen små svakheter i min tekst eller gjendiktningene av låtene, løfter han lytterne elegant og rutinert gjennom. Og der han har litt ekstra å spille på, blir det veldig morsomt. Jeg var jo spent på musikken, og det lyder bare kjempeproft med bra mixing og sang og koring. Veldig gøy! sier forfatteren selv.

Komponisten er også fornøyd med Espens gjenskapning av sangene.

– Espen har gjort en veldig god jobb og gjort sangene til sine egne. Han er veldig uttrykksfull, så langt jeg kan avgjøre. Jeg forstår jo ikke et ord norsk, sier Felix Janosa i en tysk bloggkonversasjon om Fjodorbøkene. 

Lytt til Fjodor på Storytel.

Bøkene kan også lastes ned fra nettsteder som cappelendamm.no, tanum.no og ark.no.

Spre ordet: