Bøker

MÅNEDENS BOK April: Humle & Honning

Denne poetiske og barnlige kjærlighetsromanen ga Pål H. Christiansen Tiden-prisen for hans forfatterskap i 2001. En særegen tekst om den vanskelige og altoppslukende kjærligheten.

Sagt om Humle & Honning:

“Og at det finnes flere måter å skildre den gode erotikken på, beviser Pål H. Christiansen i sin småsurrealistiske og naivt pirrende bok Humle & Honning. Romanse. Så enkelt og fint kan det gjøres:

Honning kler av seg mens Humle slår den siste pølsen mot bordkanten og ruller den inn i lompen med fast hånd. Hun lar hvert plagg falle langsomt til gulvet, mens hun fniser.
Humle fniser også.
Han ler så ketchupen spruter.
Han velter vannglasset og blir våt på knærne.
Honning er våt allerede.

Humle er så mett at han må ligge på ryggen mens Honning forsyner seg av ham. Hun knuser fire jordbær og gnir ham inn med saften. Så slikker hun ham ren og stiv.
Er du klar? sier Honning.
Klar som et egg! sier Humle.
Det spraker i hele ham.
Honning trer seg ned over ham.
Som hånd i hanske.
Som jord og ild.
Lykkens bue er spent.
I kurven ligger et råttent eple.

Thomas Berg og Marte Stubberød Eielsen i Klassekampen

(Tiden Norsk Forlag 2001)

Humle & Honning er en roman om kjærlighet. Humle og Honning møtes, forelsker seg, flytter sammen og opplever stort sett alt av et samlivs oppturer og nedturer. Men til tross for at Humle og Honning er som alle andre kjærlighetspar, som krangler, ser på TV, spiser pølser til middag og elsker i gresset, er det aldri lett å fastslå hva de egentlig er. Honning sover i sitt eget hår, Humle på en kleshenger og når de er glade gnir de nesene mot hverandre. I det hele tatt er Humle & Honning en uvanlig roman om kjærlighet.

Kjøp boken her


Share this: