Bøker

MÅNEDENS BOK Februar: Neer

Romanen Neer utkom høsten 1995 og fikk svært god mottakelse fra avisenes anmelderne, som fremhevet den helt spesielle stemningen og humoren i boken.

Anmeldere om Neer:

“Pål H. Christiansen roman nummer to er absolutt en verdig oppfølger til debuten. Vi kjenner igjen den særegne humoren fra “Harry var ikke ved sine fulle dem”, og det er lite å utsette på språk og stil. Christiansen befester inntrykket av å være en meget original og talentfull forfatter.”
Elin Brodin i Aftenposten

“Etter å ha lest siste side av Neer har jeg brukt hver eneste mulighet til å lese utdrag av den for folk som stikker innom…. Suksessen har ikke uteblitt, for boken har en stemning og en handling som jeg ikke har sett maken til siden Richard Brautigan var operativ…. Christiansen skapte en av høstens mest særegne og vellykkede romaner…”
Morten Abrahamsen i Morgenbladet

(Tiden Norsk Forlag 1995)

I den søvnige badebyen Neer er stemningen preget av ensomme stålrørsstoler, sand i skoene og endeløse tv-overføringer fra en uforglemmelig tennisturnering. Nanu arbeider på bensinstasjonen og forsøker å begrave sin levende far, tennisstjernen. Men faren vender ustanselig tilbake. Vendepunktet er et ødipalt sjalusidrama på en overgitt strand. Men hvorfor døde Arkimedes?

Kjøp Neer her


Share this: