Nyheter

Tar tilbake “miljø” og “grønne”

Oslos befolkning tar ordene “miljø” og “grønne” tilbake” og lar Partiet De sitte ribbet igjen i skammekroken. Ordene tilhører alle. 

For noen år siden utkom en bok om de legendariske Stuntpoetene, som i sin tid stjal bokstaver fra kulturminister Lars Roar Langslet, som til slutt ble Ars Roar Angst. Inspirert av deres pionerarbeid, og som en hyllest til dem, er det nå besluttet å frata Partiet De ordene MILJØ og GRØNNE og gi dem tilbake til folket og til tingene.

Noen som trenger ordet #grønne der ute? Vi har det nå til oppbevaring, litt slitt etter at Partiet De har vært uvørne med det altfor lenge. Lånes ut gratis til alle som gjør fornuftig bruk av det til f.eks. “grønne trær”, “grønne menn”, “grønne fingre” – slike ting.

13442374_10209557078392179_6392899081695962466_n

Vi kan ikke la et parti ta ordet grønne som gissel og plage og pine det og misbruke det i år etter år. Grønne tilhører oss alle, høyrevelgeren som nyter den grønne plenen sin med et lite glass hvitvin i solnedgangen, SP-eren som prøver å starte den grønne bilen sin en råkald vintermorgen. Kjæresteparet fra Rødt som kysser hverandre under den grønne mistelteinen.

Det samme gjelder ordet miljø. Det siste Partiet De gjør er å skape et godt miljø i Oslos gater. Da snakker vi om miljø som levende byliv med plass til alle. Vi vil ikke lenger ha noe av et mikroparti skal ta dette ordet som gissel og bruke det mot oss!


Share this: