Aksjonisme

Stuntpoeter i gatene

En rull tape og en bunke A-4 ark er opprør for hvermannsen. La oss teppebombe byen med budskap som trenger inn i hjertene på Oslos borgere.

Dette er tips nummer tre fra anonyme kilder i bygeriljaen Ramp Mot Raymond (RMR). Det er Ramp Mot Raymonds hemmelige poesigruppe som har avgitt rapport om de første forsøkene på å nå frem til folk som reker gatelangs ved hjelp av litt tape og et A-4 ark.

Det meldes om at gruppen var spesielt fornøyd med fremstøtet mot den nedlagte Juels 33 på hjørnet av Colbjørnsensgate og Niels Juelsgate på Frogner. Den populære delikatessebutikken måtte, i likhet med andre forretninger i denne i gaten, flytte på grunn av de nye sykkelfeltene på begge siden som har fortrengt alle parkeringmuligheter for såvel kunder som vareleverandører. “Det var et trist syn som møtte oss,” forteller en av de anonyme stuntpoetene.

Vi kan alle gjøre som dem. Vi kan printe ut budskapet selv eller skrive med hånd eller alliere oss med flere og gjøre noe mer ut av det i større format. Poenget er at ALLE kan gjøre noe!

Ha alltid med deg tape i vesken eller sekken eller i lommen på frakken. En bunke ark har du også med deg når du er ute.

Sett arkene opp på skilt som er provoserende for oss som vil ha et levende byliv for alle – eller akkurat der du synes det bør være et budskap. Bruk gjerne en av tekstene som er i bruk allerede, slik som:

De Døde Gater Gråter

Takk for ingenting, Raymond

Mange Døde Gater

Kom gjerne også med forslag til tekster vi kan dele med alle her.

Og hvem er sjefen for Ramp Mot Raymond?

Det er deg.

Ta med deg venna dine og kom deg ut i gaten og heng opp bypoesi.

Lykke til. Husk å ta fotos!


Share this: