To barnebokklassikere fra Forlaget Fabula

Leo Lionnis Lille Blå og Lille Gul og Egon Mathiesens Pusen med blå øynene er eksempler på fremragende barnebøker skapt av billedkunstnere, og som stadig fenger både barn og voksne.

Leo Lionnis klassiske billedbok Lille Blå og Lille Gul har gledet barn og voksne over store deler av verden siden den kom ut i USA på slutten av 1950-tallet. Den forteller om de to vennene Lille Blå og Lille Gul som oppdager at noe skjer når de klemmer hverandre. Boken er oversatt til norsk av Pål H. Christiansen.

ISBN 978-82-90-81204-6
Pris kr. 249,-

Leo Lionni

Leo Lionni

Leo Lionni ble født i Amsterdam i 1910. Han var maler, grafiker, billedhugger, designer og barnebokforfatter. Etter å ha bodd noen år i Italia som ung, emigrerte han i 1939 til USA. Der utga han i 1959 sin første barnebok, Lille Blå og Lille Gul. Senere kom det en lang rekke barnebøker fra Lionnis hånd, og å lage dem var noe av det som gledet ham mest i livet. På sine eldre dager vekslet Lionni mellom å bo i New York og Italia. Han døde i 1999.

Egon Mathiesens Pusen med de blå øynene utkom første gang på dansk i 1949. Den handler om katten med blå øyne som leter etter landet med alle musene. På veien blir han “mobbet” av alle kattene med gule øyne som ikke tror han kan finne landet med alle musene. Men pusen med de blå øynene gir seg ikke så lett. En sjarmerende fortelling som sier noe om å være annerledes blant fremmede – uten å løfte pekefingeren. Til norsk ved Inger Frogg Jørgensen.

ISBN 978-82-90-81207-7
Pris kr. 249,-

Egon Mathiesen

Egon Mathiesen

Egon Mathiesen (1907-1976) var dansk kunstner og billedbokskaper. Mathiesen debuterte som kunstner i 1932. Blant hans offentlige oppdrag kan nevnes veggmalerier i Tivoli konsertsal. De viktigste billedbøkene er Fredrik med med bilen (1948) og Pusen med de blå øynene (1949), som viser Mathiesen samhørighet med modernistiske kunststrømninger.


Share this:

Leave a Reply