News, Norsk, Nyheter, Politikk og samfunn, Syklistaksjon2019

Treschowsgate: Sykkelfelt jager bort Rema-kunder

 

-Når alle parkeringsplassene i gaten forsvinner på grunn av sykkelfelt vil jeg tape mye omsetning. Jeg har altfor få egne parkeringsplasser foran butikken til å unngå det, sier kjøpmann Patricio Simbana på Rema 1000 Treschowsgate.

Som tidligere omtalt skal det komme sykkelfelt på begge sider av Treschowsgate i bydel Sagene. Over 200 parkeringsplasser forsvinner hele veien opp til krysset ved Sandakerveien. Da står Rema-kjøpmannen igjen med kun sine egne 6 parkeringsplasser. Av disse trenger han 1-2 selv på en vanlig arbeidsdag.

Må bli bra for alle

Simbana har drevet butikken siden 2013. Han har elleve ansatte og omsatte for drøyt 51 millioner kroner i fjor.  Nå er han bekymret for fremtiden.

– Her i Treschowsgate har syklistene allerede mer enn bra nok plass til å sykle flere steder. Det er ikke nødvendig med mer tilrettelegging for syklister. Jeg er positiv til tanken om mindre biltrafikk i byen, men det må bli løsninger som er bra for alle parter, fremholder Simbana.

Mange faste kunder sverger til Rema 1000 Treschowsgate, som feiret 40 års jubileum i februar med brask og bram.

-Det kommer en del kunder fra den andre siden av Akerselven hit for å handle med bil fordi de liker å handle her og synes vi har en bra butikk. Uten gode parkeringsmuligheter vil de dra videre til andre butikker. Vi har også en del kontorkunder i nærheten som stanser her nettopp fordi det er lettvint for dem med parkering, sier kjøpmannen.

Bilkunder handler mer

Det er særlig i rushen problemene vil oppstå, understreker Simbana. Da er det ekstra mange biler innom og det vil bli kamp om de få parkeringsplassene.

Mens kunder med bil legger igjen mye penger i butikken, gjør syklister bare småinnkjøp som en brus eller en sjokolade, før de forsvinner videre.

-Vi er en type butikk som satser på gode tilbud og folk kommer hit for å handle stort. Da er det nødvendig med bil for mange, sier Rema-kjøpmannen, som ikke har noen som helst tro på at det kommer et økende antall kunder syklende på de nye sykkelfeltene som vil erstatte den tapte omsetningen fra bilkundene.

-Vi har sykkelparkering utenfor butikken, men det er ikke så ofte det står noen sykler der, fastslår Patricio Simbana.

Les også: Treschowsgate; Parkeringstrøbbel for barnevakten og Ingen trenger sykkelfelt i Treschowsgate, bortsett fra Raymond Johansen.


Share this: