Veien til La la Lan land – en føljetong

Av Hobo Highbrow

Det er opprør i La la Lan land. Men sjefen i hovedstaden, Røde Raymond, har fremdeles en drøm om at byen hans skal trekke til seg 200.000 nye innbyggere. At La la Lan land skal bli verdens klima-hovedstad. At hver stasjon på Holmenkollbanen skal ha et høyhus som strekker seg opp gjennom skyene.

“Veien til La la Lan land” ble skrevet og lagt ut våren, sommeren og høsten 2017 frem til Stortingvalget i september. Kapitlene ble skrevet ganske spontant og uten kritisk gjennomgang, gjerne på mobiltelefon mellom andre gjøremål.

Føljetongen har blitt fulgt og lest av mange, og det har kommet veldig ulike reaksjoner.

Artig var da det det endelig kom en bokomtale av romanføljetongen fra en sentral figur i Miljøpartiet De i Bydel Gamle Oslo, nemlig Emil Snorre Alnæs fra Kampen. Han må ha lest alle kapitlene nøye, etter omtalen å dømme. Han skriver i en kommentar på facebook:

“Han selv (Pål H Christiansen) har en nettside hvor han har skrevet sånn 20 kapitler med helt ko ko fantasier om Lan og Raymond.”

Les føljetongen her

Her er noen andre reaksjoner:

Sagt om Veien til La la Lan land:

“Overraskende useriøst.”

Er jo noe av det bedre jeg har lest på lenge!”

“Fantastisk bra skrevet. Jeg elsker humoren og ironien. Venter på fortsettelsen….Tusen takk!”

“Prøver vi ikke å oppdra barna våre til ikke å mobbe? Skam deg!! Du må gjerne være uenig i politikken, men dette er bare pinlig.”

“Første gang lurte jeg på om dette ble for mye, men det blir bare bedre og bedre. Du har en skarp og vittig penn.”

“Kjempebra – fortsett!!!”

“Slike kommentarer svekker gruppa nei til ødelegging av nedre Grefsen. Useriøst!”

“Bør leses

“Flott! Det drar seg til nå.”

“Tullprat!”

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

“Som alle andre “ideologier” i tiden tilstreber også økosofien en tankemessig totalitet og speiler en totalitær lengsel.”

Stein Mehren, Myten og den irrasjonelle fornuft (Aschehoug 1980).


Share this:

Comments

RW says:

Burde definitivt gjenoppstå fortere en svint! Noe av det beste som er skrevet om hysteriet og katastrofen som har rammet Oslo i etterkrigstida! 😀

Lette febrilsk etter historien nå, desverre uten hell da….

God påske!

Takk for kommentaren, RW! Fint å høre at noen har lyst til å lese “Veien til La La Lan Land” igjen. Det er ikke helt ute av frågan å la teksten komme på luften igjen, dersom flere ber om det. La oss si 20 personer, en for hvert kapittel. 🙂

Inger Frogg Jørgensen says:

Kjør på!

Slett ikke umulig. I så fall kjører vi fossilt.

Leave a Reply