Bøker, Norsk, Nyheter

Barnehagebarna elsker Mons og Mona

Med de populære Mons og Mona-pixibøkene har Pål H. Christiansen og Morten N. Pedersen nådd frem til titusener av barnehagebarn i hele Norge. I høst kom de første tre innbundne bøkene om Mons og Mona på Cappelen Damm forlag.

Dermed er et nytt kapittel påbegynt i historien om Mons og Mona, som begynte i 2010, da Pål og Morten lagde de første tre pixibøkene i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bøkene har blitt delt ut til barn i barnehager som er påmeldt prosjektet 5 om dagen barnehage. Siden har en tredje pixibok kommet til og et aktivitetshefte. Alt alt er disse bøkene trykket opp i et samlet opplag på fantastiske 800.000 eksemplarer.

– Mange av pixibøkene der hjemme er nok lest i filler. Vi er derfor glade for at Cappelen Damm har villet satse på Mons og Mona som ordentlige bøker som kan leve lenge og glede mange flere barn. Og også for at det nå utvikles nye historier som utgis på Cappelen Damm alene, sier Pål og Morten.

De tre bøkene som er utgitt denne høsten på Cappelen Damm er Mons og Mona handler, Mons og Mona lager grønnsaksuppe og Mons og Mona lager kjøkkenhage. Den siste er helt ny og ikke utgitt som pixibok.

Neste bok i serien planlegges utgitt i mars 2018 og har tittelen Mons og Mona lager smoothie.

Bøkene kan kjøpes i bokhandelen eller direkte fra Cappelen Damm

Terningkast 20 av 20!

“De tre bøkene jeg har lest og herved anmelder, er Mons og Mona handler mat, Mons og Mona lager suppe, og Mons og Mona på godtejakt. Og gjett om jeg har lest dem mange ganger! De er så spennende, at disse bøkene raser man igjennom gang på gang på gang i løpet av en kveld. Dette er ikke bøkene man gir vekk etter endt lesning – nei, man tar vare på dem og leser dem på nytt og på nytt helt til det bare er filler igjen.”

Fanget av boken – bokblogger

“På sitt beste ligner bøkene om Leon og Live på Pål H. Christiansen og Morten N. Pedersens finstemte bøker om Mons og Mona (Cappelen Damm). Der sistnevnte bokserie er genial i sin enkelhet, tilfører Mæhle og Skyllingstad sjangeren morsomme detaljer og spenningsbyggende grep som bidrar til at bøkene deres fremstår som annerledes og originale. Begge bokseriene er gode representanter for verk som tar barns hverdag og verdensforståelse på alvor.”

Egon Låstad i Barnebokkritikk


Share this: