Bøker, Hobo Highbrow, Norsk, Nyheter, Politikk og samfunn, Veien til La La LAN Land

Veien til La La LAN Land. Kapittel 15

Av Hobo Highbrow

Hjelpen er på vei til GrønneLan og Røde Raymond, men nyheter om revolusjonsaktige begivenheter i hovedstaden gjør byrådslederen litt ekstra urolig i magen.

Gyngingen tok brått slutt. Røde Raymond løftet blikket og så ut av vinduet. Blålyset på to politibiler blinket iltert i filene i motgående kjøreretning. Sirenene døde hen og politibilene stanset noen meter lenger mot La La LAN Land.

Demonstrantene trakk seg litt unna, men fortsatte sine taktfaste rop med krav om tunneler og softis på flekken. Nå kjente Raymond spyet komme.

Det var en lenge varslet katastrofe som var i ferd med å innfinne seg. Den krøp oppover halsen og inn i munnen. Det var som pokker! Nå angret han som en fuglehund på at han ikke hadde fulgt rådet til Inga Marte om alltid å ha noen spyposer for hånden i bilen.

Han lukket munnen sammen så hardt han kunne og satt helt stille i baksetet. Det var det gamle trikset fra de første fyllekulene i ungdommen. Det var alltid et lønnlig håp om at ting skulle løse seg på fredelig vis uten flekker på konfirmasjonsdressen eller gulvteppet til vertinnen. Det pleide å funke da.

Men det var da og ikke nå, konstaterte byrådslederen i et plutselig glimt av erkjennelse.

-Hva er det du sier? hørte han GrønneLan rope inn i telefonen ved siden av ham.

Hun snakket tydeligvis med byrådet for byutvikling, og Hanna hadde like tydeligvis brennhete nyheter å komme med. Røde Raymond hørte skravla gå på høygir inne på Rådhuset, men skjønte ikke et kvekk av hva som ble sagt i den andre enden av den trådløse samtalen.

Men nå snudde GrønneLan seg mot Raymond og hun så aldeles sjokkert og vettskremt ut.

-De villajævlene inne i byen har rappet alle bysyklene, utbrøt hun.

Raymond nikket stumt og svelget et par ganger.

-Og vet du hva de har gjort? spurte hun.

Han ristet på hodet.

-Kan du forestille deg det? sa GrønneLan.

Røde Raymond svelget igjen og ristet energisk på hodet på nytt.

-De har syklet dem inn i Nordmarka og hengt dem høyt opp i trærne , sa GrønneLan.

Hun så ut som om hun nettopp hadde hørt at Nord Korea hadde avfyrt atomraketter mot Washington, New York og Tokyo i en og samme salutt.

-Og ikke nok med det. Hanna sier at det går rykter om at noen gærninger har forskanset seg i et hjørne av Frognerparken og skyter på bier med sprettert.

Raymond nikket nok en gang og grep sykkelvesken til GrønneLan. Han snudde den på hodet, tømte innholdet ut i setet mellom dem og stakk hodet ned i det grønne.

 

Neste kapittel

Tidligere kapitler


Share this: