Fjodor, Norsk, Nyheter

Fjodor er ingen hvilken som helst dokke…

Sidefinner som kan løsne og falle av. Hale som kan sprelle og munn som kan åpne og lukke seg som på en levende fisk; hils på torsken som ingen hai kan målbinde.

Fjodordukken 1

Pål var med til dukkemaker Marthe Brandt forleden og hentet den flotte Fjodor-dukken til Ola G. Strømmes centertainment-forestilling som har arbeidstittelen “Fjodor får fnatt”.

Dukken er fin og myk og kan tres på armen, åpne munnen, de to sidefinnene kan løsnes slik at Fjodor kan miste den ene eller den andre eller begge, alt etter humør, vær og vind. Eller teaterensemblets behov, selvsagt.

Dukkemaker Marthe Brandt med Fjodor.

Fjodor får fnatt – litt utpå på nyåret 2015

– Marthe har gjort en skikkelig god jobb med Fjodor, synes Pål. – Nå blir det spennende å følge med på det videre arbeidet med forestillingen.

Snart skal nemlig den frekke torsken Fjodor bedrive oppsøkjandes teater der folk flest befinner seg. Det er O. G. Strømme Centertainment som skal få skikk på Fjodor og sende ham rundt i det ganske land med sang og musikk og masse sprell med halen.

Fjodor og Ola 2 litenO.G. Strømme Centertainment og Pål H. Christiansen har blitt enige om å starte produksjonen av en centertainment-/gateteaterforestilling bygget på elementer fra de første to bøkene om Fjodor, nemlig Fjodor går bananas og Fjodor i fritt fall.

Forestillingen skal først og fremst introdusere Fjodor for et  bredt publikum og skal kunne spilles på alle slags arenaer, det være seg kjøpesentre, bibliotek, kulturhus eller i klasserom.

 Kjærlighet ved første fisk for teatersjefen.

Ola S. AOla S. A

Ola G. Strømme liker lukten av fisk og vil sende Fjodor ut på veien.

– Vi vil basere oss på en kombinasjon av dukker og levende skuespillere, og er opptatt av enkelt å kunne vise Fjodorforestillinger fra Grense Jakobselv til Lindesnes fyr, sier daglig leder Ola G. Strømme.

O.G. Strømme Centertainment har spesialisert seg på enkle barneforestillinger og har i dag 11 ulike produksjoner tilgjengelig.

– Ambisjonen er at Fjodor-forestillingen skal være klar for visning tidlig på nyåret, sier Strømme.

 

OLA B

 

 

 

 

Fjodor for President! Ola G. Strømme har selv vært med på utallige barneforestillinger som blant annet lastebilsjåføren Larry og Piratpappa.

 

 

Fjodordukken 2

 

 

 

 

Marthe Brandt og Fjodor har blitt gode venner de siste ukene, men nå må torsken ta seg sammen og begynne å jobbe. 


Share this: