Bøker, Fjodor, Norsk, Nyheter

Fjodor kom hjem

Fjodir im freien FallDenne uken fikk jeg omsider slått kloa i noen eksemplarer av bind to av den tyske musikalversjonen av mine Fjodorbøker, nemlig Fjodor im Freien Fall. Jeg hadde ventet en stund i spenning og fikk til slutt lokalisert bøkene hos Cappelen Damm Agency, og dro derfor inn til byen for å hente dem…

Jeg var spent på om det tyske forlaget (Terzio) hadde fått til et like godt resultat som med bind 1, Fjodor flippt aus, der de med kreativ utnyttelse av de relativt få illustrasjonene til Annlaug Austad fra det opprinnelige leseløveformatet, noe forkortet tekst (gjort av meg) transformert til vanlige tekstblokker, og med Felix Janosas morsomme sanger, var veldig tro mot stemningen i originalen Fjodor går bananas.

Da jeg hadde bladd gjennom boken og siden hørt på CD’n i bilen hjem, kunne jeg konstatere at Fjodor im Freien Fall har blitt minst like bra som Fjodor flippt aus! Da musikerne i Bobby Berg og Landkrabbene dro i gang “Wenn eine Stewardess vom Himmel fällt”, måtte jeg sette opp lyden og smile for meg selv mens jeg gasset opp på motorveien. Jeg lyttet til Ulrich Wevelsieps synge seg gjennom de åtte sangene, og innimellom leste Till Demtrøder teksten på framifrå vis med tydelige innslag av Nord-Tysk dialekt. Moro!


Señorita Conchita


Share this: