Fjodor, Norsk, Nyheter

“Fjodor går bananas” av Pål H.Christiansen

(Andøyposten, 11. Desember 2010)

Tobias Kiil Olsen (9), Andenes

Boka handler om Palle, som har en pappa og mamma som jobber. Mora er flyvertinne,og faren er under havet for å fikse dyr. Det er litt fantasi,for han går uten dykkerutstyr, sier Tobias Kiil Olsen.

Faren kommer hjem en dag med en torsk som heter Fjodor. Det er noe galt med finnene. Når han skal svømme til venstre, så svømmer han til høyre, og motsatt.Dersom han skal framover, så går det bakover. Fjodor blir operert, og mens faren er på havet, så må Palle passe han Fjodor. – Fjodor lyger og sier at mora har 48 barn. Faren er i fengsel og onkelen er spist av en hai. Deretter tømmer han sparebøssa til Palle, og tvinger ham til å dra på restaurant.

Der bestiller han sigar,tysk kaviar og koteletter,mens Palle får pølse og potet.Fjodor klager på at sigaren smaker rart, kaviaren for seig og koteletten for kald. Etterpå tilbringer de ettermiddagen på sirkus, før de drar hjem til Palle igjen.

Når faren møter Fjodor og Palle på ettermiddagen etter at han har vært på havet,så forteller han at moren og faren til Fjodor gleder seg til at han kommer heim.Tobias synes boka er veldig artig.- Boka er så fin at jeg har lest den fem ganger. Noen ganger våkner jeg når alle ligger og sover hjemme, og da pleier jeg å gå ned og slå på lyset for å lese litt. Jeg og søskenbarnet mitt liker fisker og slikt. Hvert år fisker vi ei hel natt, i sommer fikk jeg en stor torsk, sier Tobias avslutningsvis.

Mette-Helene Berger Amundsen


Share this: